Βιταμίνη Β2 σύμμαχος μας κατά των ημικρανιών και πονοκεφάλων

woman-managing-migraineΌλο και περισσότεροι άνθρωποι στις μέρες μας πάσχουν απο ημικρανίες και ειδικότερα οι γυναίκες καθώς επηρεάζονται περισσότερο απο τους άνδρες σε μία αναλογία περίπου 3:1

Σε μερικούς ανθρώπους παρατηρείται μία αλλαγή στην διάθεση τους πριν αρχίσει μια ημικρανία. Μπορεί να γίνουν πιο ευερέθιστοι ή ακόμη και καταθλιπτικοί. Σε άλλους, μπορεί να οξυνθεί μια αίσθηση και να έχουν μία περίεργη γεύση ή να τους μυρίζει κάτι. Σε άλλες περιπτώσεις, πολλά άτομα αισθάνονται πιο κουρασμένα, χασμουριούνται ή έχουν μυϊκούς πόνους. Περίπου 1 στους 4 ανθρώπους βιώνουν αυτή την πρόδρομη φάση, η οποία μπορεί να συμβεί το νωρίτερο 24 ώρες πριν από κάθε ημικρανία.

Συνήθως τα άτομα που υποφέρουν απο ημικρανίες είναι πιθανό να πάσχουν και απο άλλες χρόνιες παθήσεις, όπως  αλλεργίες, άσθμα, αρθρίτιδα, υπέρταση κατάθλιψη κ.α. Επίσης έχει παρατηρηθεί οτι εκείνοι που είχαν ένα μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο στην ζωή τους είναι σχεδόν τρείς φορές πιο επιρεπείς στο να αποκτήσουν ημικρανία σε σχέση με εκείνους που δεν είχαν κανένα παρόμοιο επεισόδιο.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε βρέθηκε οτι η Βιταμίνη Β2 σε υψηλή δόση ημερησίως  (400mg/ημ.) μπορεί να βοηθήσει συμαντικά εκείνους που υποφέρουν απο ημικρανίες.
Η έρευνα ξεκίνησε με ογδόντα συμμετέχοντες οι οποίοι για ένα μήνα λάμβαναν κάποιο φάρμακο placebo. Μετά το πέρας του ενός μηνός οι 25 εξ αυτών αποκλείστηκαν απο την έρευνα λόγω μη εμφάνισης ημικρανιών ή πονοκεφάλων. Οι υπόλοιποι 55 συνέχισαν μην γνωρίζοντας αν λάμβαναν βιταμίνη Β2 ή κάποιο Placebo.

Μετά το πέρας 3 μηνών επιβεβαιώθηκε οτι οι συμμετέχοντες που λάμβαναν την βιταμίνη Β2 είχαν σημαντική μείωση των πονοκεφάλων και ημικρανιών που τους ταλαιπωρούσαν.

Σε κάθε περίπτωση συνιστάτε η συμβουλή του γιατρού σας για οποιαδήποτε λήψη φαρμάκου ή πολυβιταμίνης.

ΠΗΓΗ: naturalhealthresearch.org

Ετικέτες: , ,

About soulbodygr

Προσπαθώντας να βρούμε τον εαυτό μας στη σύγχρονη εποχή-προβληματισμοί, αγωνίες, πληροφόρηση, μάθηση, εφαρμογή στην πράξη. Είμαστε η Ιφιγένεια (εναλλακτική θεραπεύτρια) και η Κατερίνα (ψυχολόγος), και με φίλους επαγγελματίες ψυχικής και σωματικής υγείας προσεγγίζουμε ζητήματα, που αφορούν στο άτομο και την οικογένεια με ολιστικό τρόπο. Σας καλοσωρίζουμε στη παρέα μας.

Σχολιάστε

Το Blog μιας Μαμας

Απο τη Λυδία Θεοχάρη

SoulBodygr

Ψυχοσωματικές Προσεγγίσεις

Ψυχοσωματικές Προσεγγίσεις

CrisisMed Blog Forum

Ψυχοσωματικές Προσεγγίσεις